Fa'afouga Fa'afouga o le Fiva pua'a a Aferika: Amataga o Fa'ato'aga Fa'atotonu Vietnam i luga o le ala e toe fa'aleleia ai

Fa'afouga Fa'afouga o le Fiva pua'a a Aferika: Amataga o Fa'ato'aga Fa'atotonu Vietnam i luga o le ala e toe fa'aleleia ai

1

2

3

O le gaosiga o puaa a Vietnam o loʻo i luga o se auala vave i le toe faʻaleleia. I le 2020, o le faʻamaʻi o le fiva puaa a Aferika (ASF) i Vietnam na mafua ai le leiloa o le tusa ma le 86,000 puaa poʻo le 1.5% o puaa faʻaumatia i le 2019. E ui lava o faʻamaʻi ASF o loʻo faʻaauau pea, o le tele o e fa'asolo, la'ititi ma vave ona fa'amauina.

O faʻamaumauga aloaʻia o loʻo faʻaalia ai o le aofaʻi o puaa i Vietnam e 27.3 miliona ulu ia Tesema 2020, e tutusa ma le 88.7% o le tulaga muamua o le ASF.

"E ui lava o loʻo faʻaauau le toe faʻaleleia o pisinisi puaa a Vietnam, e leʻi oʻo i le tulaga muamua o le ASF, ona o loʻo tumau pea luitau ma le ASF," o le tala lea a le lipoti. "O le gaosiga o puaa a Vietnam o loʻo valoia e faʻaauau pea ona toe faʻaleleia i le 2021, e mafua ai ona faʻaititia le manaʻoga mo le faʻaulufaleina mai o puaa ma puaa oloa nai lo le 2020."

O le lafu puaa a Vietnam e faʻamoemoe e oʻo atu i le 28.5 miliona ulu, faʻatasi ai ma le luluina o numera i le 2.8 i le 2.9 miliona ulu i le 2025. O le lipoti na faʻaalia ai le faʻamoemoe o Vietnam e faʻaitiitia le aofaʻi o puaa ma faʻateleina le aofaʻi o moa ma povi i totonu o lona fausaga lafumanu. E oʻo atu i le 2025, o aano o manufasi ma moa o loʻo fuafua e oʻo atu i le 5.0 i le 5.5 miliona metric tone, faʻatasi ai ma puaa e faʻatatau i le 63% i le 65%.

E tusa ai ma le lipoti a Rabobank ia Mati 2021, o le gaosiga o puaa a Vietnam o le a siitia i le 8% i le 12% i lea tausaga ma lea tausaga. E tusa ai ma atinaʻe ASF o loʻo i ai nei, o loʻo valoia e nisi o tagata suʻesuʻe pisinisi e le mafai e le lafu puaa a Vietnam ona toe faʻaleleia atoatoa mai le ASF seia maeʻa le 2025.

Se Galu o Tupe Teufaafaigaluega Fou
Ae ui i lea, o le lipoti na faʻaalia i le 2020, na molimauina e Vietnam se galu e leʻi tupu muamua o tupe teufaafaigaluega i le vaega o lafumanu i le lautele ma i le gaosiga o puaa aemaise lava.

O faʻataʻitaʻiga e aofia ai faʻatoʻaga puaa e tolu a le New Hope i Binh Dinh, Binh Phuoc, ma Thanh Hoa itumalo faʻatasi ai ma le aofaʻi o le 27,000 sows; le felagolagomai fa'ata'atia i le va o le De Heus Group (Netherlands) ma le Hung Nhon Group e atia'e se feso'ota'iga o galuega fa'ato'aga tetele i totonu o Central Highlands; Japfa Comfeed Vietnam Co., Ltd.'s high-tech hog farm i Binh Phuoc Province ma le gafatia o le 130,000 faʻamaeʻaina i le tausaga (e tutusa ma le 140,000 MT o aano o puaa), ma Masan Meatlife's fasia ma faʻaogaina faʻalavelave i Long An Province ma se gafatia faaletausaga o 140,000 MT.
"O le faʻamatalaga, THADI - o se lala o se tasi o taʻutaʻua taʻutaʻua a Vietnam Truong Hai Auto Corporation THACO - na tulaʻi mai o se tagata fou i le vaega o faʻatoʻaga, faʻafaigaluegaina i faʻatoʻaga puaa faʻatekonolosi i le itumalo o An Giang ma Binh Dinh ma le gafatia o le 1.2 miliona puaa i le tausaga,” o le tala lea a le lipoti. “O le kamupani gaosi uʻamea taʻutaʻua a Vietnam, o le Hoa Phat Group, na faʻafaigaluegaina foi i le atinaʻeina o FarmFeed-Food (3F) faʻatauga ma i totonu o faʻatoʻaga i le atunuʻu atoa e sapalai ai matua fafaga puaa, puaa faʻatau pisinisi, puaa maualuga ma le sini o le tuʻuina atu o puaa faʻatau pisinisi 500,000 i le tausaga. i le maketi.”

"O le felauaiga ma le fefaʻatauaʻiga o puaa e leʻo faʻatonuina lava, e maua ai avanoa mo faʻamaʻi ASF. O nisi o aiga fai puaa laiti i le ogatotonu o Viatename ua latou lafoai tino o puaa i nofoaga le saogalemu, e aofia ai vaitafe ma alavai, lea e latalata i nofoaga e sili ona nofoia, ma faateleina ai le lamatiaga o le sosolo atili o le faamaʻi, "o le tala lea a le lipoti.

Ole fua o le toe fa'atupuina o lo'o fa'amoemoe e fa'avavevave, aemaise lava ile fa'agaioiga o pua'a, lea o fa'afaigaluegaina i le tele, fa'atekonolosi fa'atekonolosi ma fa'ato'aga tu'usa'o fa'ato'aga pua'a ua fa'atupuina ai le toe fa'aleleia ma le fa'alauteleina o lafu pua'a.

E ui lava o tau o puaa o loʻo faʻasolosolo i lalo, o le tau o puaa e faʻamoemoe e tumau pea le maualuga nai lo tulaga o le ASF i le 2021, ona o le siʻitia o tau o lafumanu (faʻataʻitaʻiga meaʻai, fafaga puaa) ma faʻalavelave faʻafuaseʻi ASF.


Taimi meli: Sep-26-2021